Austriacki deser podawany na ciepło z cukrem pudrem lub sosem malinowym.
Ja polecam wypróbować z marmoladą z pomarańczy, która przełamuje słodycz deseru:)
Smakuje jak polski sernik.
55 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
120 g masła
80-100 g cukru
4 jajka
50 g grysiku
500 g serka homogenizowanego naturalnego
szczypta soli
odrobina soku z cytryny
Słodka zapiekanka serowa na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodajemy ser homo i kaszę mannę, ucierając do połączenia składników.
Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy pianę. Całość razem mieszamy szpachelką plastikową lub łyżką.
Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut.
Smacznego.
Komentarze