Śliwki pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybko i bardzo pysznie...

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl mąki
    1/2 szkl cukru kryształu
    80 g masła
    cynamon
    250 g śliwek
    cukier puder

Śliwki pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto z masła, mąki i cukru. Wkładamy na czas przygotowania śliwek do zamrażarki.
  • 2. Śliwki myjemy, pestkujemy i kroimy w mniejsze kawałki. Przekładamy do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Oprószamy cynamonem.
  • 3. Skubiemy na wierzch kruszonkę. Pieczemy ok 20 min w 180 st. Smacznego!

Porady

Zapiekane owoce pod kruszonką świetnie smakują z gałką lodów waniliowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy