Śledzik z porem i serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

śledzik nadaje się na przystawkę jak i na postny obiad z ziemniakami

  • 30 min

Składniki:


  • 500 g śledzia marynowanego w zalewie octowej
    2 serki wiejskie
    1 por (biała część)
    garść usiekanego szczypiorku
    4 rzodkiewki
    sól
    pieprz

Śledzik z porem i serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie obrać ze skórki. Pora posiekać , dodać posiekany szczypiorek i pokrojone na plasterki rzodkiewki, przyprawić do smaku solą i pieprzem . Sledzia ułożyć w wymieszanej sałatce z pora.
    Udekorować krążkami pora i rzodkiewką. Podawać jako przystawkę lub na obiad z ziemniakami posypanymi koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy