Śledzie po kaszubsku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -1 kg świeżych śledzi
    Zalewa:
    -1 litr wody
    -1/2 szklanki octu 10%
    -4 cebule pokrojone w piórka
    -2 łyżeczki cukru
    -1 łyżeczka soli
    -5 liści laurowych
    -10 ziarenek ziela angielskiego
    -20 ziarenek pieprzu

Śledzie po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie oczyszczamy, obcinamy głowy. Solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Przekładamy do miski. Wszystkie składniki zalewy mieszamy i zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy ryby. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1-2 dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy