Śledzie po jurszczyńsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Śledzie zawsze smakują

  • 2 godz.

Składniki:

  • 500 g filetów śledziowych w oleju
    1 cebula
    oliwki
    kapary
    pieprz
    2 listki laurowe
    zioła prowansalskie
    olej roślinny
    ew. ząbek czosnku

Śledzie po jurszczyńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie pokroić na dowolne kawałki, dodać pokrojoną cebulę, ew. czosnek, pokrojone oliwki, kapary, liście, posypać pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko to zalać olejem i zostawić na 1-2 godziny, aby śledzie przesiąkły cebulą, po czym wstawić do lodówki.

Porady

Kapary - u mnie domowe, robione z owoców nasturcji

Komentarze

Podobne przepisy