Śledź pod serowo-bananowym sosem

0 (0 ocen)

  • 40 min

dla smakoszy śledzi, śledź w innej odsłonie:)))

  • 40 min

Składniki:


  • matjasy (lub śledzie korzenne) 6-8 szt.
    banan 1 szt.
    ser Mascarpone 100 g.
    sos tatarski 100 g.
    papryka ostra w proszku, pieprz kolorowy mielony po 1/2 łyżeczki
    Zioła prowansalskie 1 -2 łyżeczek

Śledź pod serowo-bananowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05afvgc 1. jeżeli użyjemy śledzi matjas to moczymy je w mleku
  • image-1jdemr5 2. śledzie kroimy na kawałki i układamy w salaterce
  • image-178fp2r 3. banana obieramy, kroimy w plastry, dodajemy ser mascarpone i sos tatarski, za pomocą odpowiedniej końcówki miksera lub blenderem rozdrabniamy banany i łączymy z serkiem i sosem tatarski do uzyskania konsystencji gładkiego kremu
  • 4. sosem zalewamy śledzie posypujemy przyprawami, wstawiamy do lodówki na 2-4 godzin

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy