ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

Śledź pod pierzynką to pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka. Idealna na święta, przyjęcia i nie tylko. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 -5 płatów śledziowych z zalewy olejowej
    2 cebulki czerwone
    4-6 ziemniaków średniej wielkości
    2 marchewki ugotowane
    5 jajek ugotowanych na twardo
    pieprz do smaku
    4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Śledź pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mkhiu4 1. Ziemniaki i marchew gotujemy w mundurkach, do miękkości. Studzimy i kroimy w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i oddzielamy białka od żółtek, drobno szatkujemy.
    Śledzia kroimy w paski a cebulę w kostkę, do miseczek nakładamy porcjami ziemniaki, majonez,marchew, śledzia, doprawiamy pieprze, następnie majonez, równo go rozsmarowując oraz cebulkę. Posypujemy ozdobnie białkiem i żółtkiem jaj.
    Sałatkę chłodzimy, najlepiej smakuje po kilku godzinach kiedy troszkę przejdzie.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ziemniaki Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować