Sernik z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

deser nie za słodki dobry dla diabetyków

  • 2 godz.

Składniki:

  • składniki na tortownicę 24 cm:
    1 kg twarogu
    5 jajek
    100 g serka homogenizowanego
    1/2 kostki masła
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki maki ziemniaczanej
    1 olejek wnilinowy
    50 - 100 g malin
    200 g herbatników czekoladowych lub kakaowych

Sernik z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić 3 razy, zmiksować z cukrem aż się cały rozpuści. Następnie dodajemy stopione masło i również rozmiksować masę.
  • 2. Dodać serek homogenizowany i znów miksować, potem dodajemy olejek wanilinowy, cały czas mieszając dodajemy pojedynczo jajka.
  • 3. jak masa serowa jest dobrze wymieszana dodajemy make ziemniaczaną i miksujemy.
  • 4. Spód tortownicy wykładamy pokruszonymi herbatnikami czekoladowymi ( rozdrobnionymi w malakserze na drobny piasek). Na herbatniki wylewamy masę serową i na górę rozduszone maliny. Można zrobić gdzieniegdzie z malin za pomocą wykałaczki tzw esy floresy.
  • 5. Sernik piec w temp 150 stopni przez 75 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy