Sernik z cynamonową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę rozpuścić i wystudzić. Następnie wszystkie składniki potrzebne do kruszonki dokładnie zagnieść. Odstawić na chwilę do lodówki.
Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać do sera. Masło rozpuścić i ciepłe połączyć z masą. Dodać mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Na koniec przesiać przez sitko proszek do pieczenia.
3/4 kruszonki wyłożyć na blachę. Wylać masę serową. Jablka zetrzeć na tarce i wymieszać z sokiem z cytryny. Delikatnie odcisnąć nadmiar soku i wyłożyć je na sernik. Posypać pozostałą kruszonką. Piec w 180 st. 50 minut.
Komentarze