Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Polecam pyszny serniczek na zimno na jogurcie greckim. Uwielbiany przez dzieci.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • - kilka okrągłych biszkoptów
    - 400 ml jogurtu greckiego - u mnie z Biedronki
    - 2 galaretki malinowe
    - 1 galaretka brzoskwiniowa
    - puszka brzoskwiń

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkoptami wykładamy dno okrągłej tortownicy (24 cm).
    Galaretki malinowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i studzimy. Gdy zacznie tężeć mieszamy dokładnie z jogurtem greckim i wylewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki aby stężało.
    W tym czasie odsączamy brzoskwinie i kroimy w kostkę. Następnie rozpuszczamy galaretkę brzoskwiniową i gdy zacznie tężeć, mieszamy z owocami i wylewamy na stężoną pierwszą warstwę.
    Wstawiamy do lodówki aby stężało.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy