Sernik czekoladowy z likierem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do 170C.Ciastka kruszymy na piasek,łączymy z masłem i orzechami,aż powstanie mokry piasek.Tortownicę 22cm wykładamy papierem do pieczenia,{robimy rant,aby masa nie wypłynęła}wykładamy masę ciasteczkową i ubijamy łyżką .Pieczemy 12 min ,studzimy. Kremówkę podgrzac,uważając,aby jej nie zagotawac.Wrzucic połamaną czekoladę i zdjąc z ognia.Odstawic.Sery,jajka,cukier,likier i mąkę zmiksowac na gładko na wolnych obrotach.Czekoladę ze śmietaną rozmieszac,aż się połączą,ciepłą wlac do masy serowej ,krótko zmiksowac.Wylac na spód.Piec ok godziny w temp.170C.Zostawic w piekarniku na pół godziny,potem uchylic drzwiczki i wystudzic.Śmietanę ubic z pudrem i śmietan -fiksem,wyłożyc na sernik,udekoru=owac owocami.Chłodzic w lodówce przez całą noc.
Komentarze