Sernik Anety

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierwszy raz jadłam go u mojej siostry, bardzo mi posmakował jak i mojemu synkowi.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru pudru
    3/4 kost. masła lub margaryny
    2łyżki kakao
    1 jajko
    łyżka kwaśnej śmietany
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    budyń waniliowy
    cukier waniliowy
    5 jajek
    1,5 szklanki cukru
    kost. masła lub margaryny
    kg sera
    łyżka mąki
    trochę rodzynek
    skórka z pomarańczy

Sernik anety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części i wstawić do zamrażarki.
  • 2. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masło i zmiksować. Przemielić ser i dodać go, mąkę, budyń i rodzynki do żółtka.Ubić białka i dodać do sera. Zetrzeć większą część ciasta. Na ciasto wyłożyć ser i zetrzeć resztę ciasta. Piec ok. 45 minut aż ciasto zacznie pękać

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy