Schabowy pana prezesa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab płuczemy, oczyszczamy i cienko rozbijamy, następnie oprószamy przyprawami i pozostawiamy w lodówce na około godzinę.
2.Cebulkę i pieczarki kroimy w małą kostkę, następnie dusimy do miękkości na patelni z odrobiną oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3.Niewielką ilość papryki konserwowej oraz żółtego sera kroimy w cienkie paseczki.
4.Mięso wyjmujemy z lodówki, następnie namaczamy je w mące, rozkłóconym jajku, potem znowu w mące i smażymy na oleju, aż nabierze złotego koloru.
5.Na gotowe kotlety nakładamy usmażone pieczarki z cebulą, następnie paseczki papryki konserwowej, na końcu posypujemy żółtym serem i zapiekamy w temperaturze 160 stopni przez około 7-8 minut – do momentu roztopienia sera.
6.Kotlety wyśmienicie komponują się z młodymi ziemniaczkami i surówką.
Komentarze