Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej

0 (0 ocen)

Mięsko, które nie wymaga dużo pracy.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości

    Marynata:
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    majeranek
    rozmaryn
    kolendra
    oliwa z oliwek

    kapusta kiszona

Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej 1. Do miski dajemy wszystkie składniki na marynatę według dowolnych proporcji (można również dodać inne przyprawy) i mieszamy je ze sobą. Schab nacieramy marynatą i dajemy na około godzinę do lodówki.
  • Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej 2. Zamarynowany schab wyciągamy z lodówki, dajemy do rękawa do pieczenia, wkładamy do naczynia żaroodponego.
  • Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej 3. Schab zapiekamy ponad godzinę w temp. 180 stopni.
  • Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej 4. Schab wykładamy na talerz, wkoło układamy kapustę kiszoną, kroimy na plasterki, do tego podajemy dowolny dodatek ziemniaki, ryż lub kaszę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy