Schab faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć, a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
2.Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Dodać posiekaną natkę pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość wymieszać.
3.W środku schabu naciąć ostrym nożem otwór. Mięso natrzeć przyprawami, następnie środek napełnić przygotowanym farszem. Mięso można obwiązać nicią kuchenną. Włożyć do rękawa do pieczenia, a następnie do naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 180 stopni C około 1 godziny, następnie przeciąć rękaw i piec mięso jeszcze około 20 min., aby się zrumieniło. W trakcie pieczenia mięso odwracać, aby równo się rumieniło.
Porady
Doskonałe na ciepło jako drugie danie podawane z ziemniakami i dowolną surówką oraz po ostudzeniu do pieczywa
Komentarze