Schab faszerowany

0 (0 ocen)

Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    25 dag mięsa mielonego
    kawałek czerwonej papryki
    majeranek, sól, pieprz
    natka pietruszki

Schab faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
  • 2. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Dodać posiekaną natkę pietruszki i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość wymieszać.
  • schab faszerowany 3. W środku schabu naciąć ostrym nożem otwór. Mięso natrzeć przyprawami, następnie środek napełnić przygotowanym farszem. Mięso można obwiązać nicią kuchenną. Włożyć do rękawa do pieczenia, a następnie do naczynia żaroodpornego. Piec w temp. 180 stopni C około 1 godziny, następnie przeciąć rękaw i piec mięso jeszcze około 20 min., aby się zrumieniło. W trakcie pieczenia mięso odwracać, aby równo się rumieniło.

Porady

Doskonałe na ciepło jako drugie danie podawane z ziemniakami i dowolną surówką oraz po ostudzeniu do pieczywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy