Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dziś miałam ochotę na sardynki i postanowiłam przygotować z nich pastę do chleba. Było szybko i pysznie...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sardynki w oleju (mała puszka): 1 sztuka
    - cebula - mała: 0.5 sztuki
    - czosnek marynowany egzotyczny: 10 ząbków
    - majonez: 1 łyżeczka
    - pieprz czarny świeżo zmielony (do smaku): 1 sztuka

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sardynki odcedzamy dokładnie z oleju i mocno rozdrabniamy. Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do sardynek. Czosnek również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy pieprzem. Dokładamy majonez, mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy