Sandacz w sosie paprykowym

  • wyświetlono: 588 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaki urlopu nad Bałtykiem :)

DSC_0795

Składniki

1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg
mąka, sól i pieprz
2 szalotki
1/2 czerwonej papryki
3 łyżki śmietany, u mnie 18%
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Sandacz w sosie paprykowym

  • 1. Sandacza pokroić w dzwonka, posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące.
    W rondelku rozgrzać olej i zeszklić posiekaną szalotkę, dodać pokrojoną drobno paprykę, podsmażyć. Podlać wodą, gotować około 5 minut i dodać śmietanę, gotować kolejne 5 minut. Doprawić do smaku.
    Dzwonka ryby usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z sosem i ziemniakami z wody. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sos paprykowysos śmietanowysandaczryba smażonadzwonka z sandacza

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka w sosie paprykowym

Dodane przez: Skotka

Karkówka w sosie paprykowym

Miękka, soczysta o wyrazistym smaku....

image-1kfkvyg

Dodane przez: natalia2004

Kiełbaski w sosie paprykowym

Szybki obiad.

pulpety w sosie paprykowym

Dodane przez: capri

pulpety w sosie paprykowym

Pulpety ugotowałam dzień wcześniej...

Kurczak w sosie paprykowym

Dodane przez: dagita

Kurczak w kremowym sosie paprykowym z makaronem

Pierś kurczaka w kremowym sosie...

Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowo - paprykowym

Dodane przez: Futka

Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowo - paprykowym

Uwielbiam delikatne i mięciutkie...

Kurczak w sosie paprykowym

Dodane przez: Misia1730

Kurczak w sosie paprykowym

Pyszne i oryginalne danie z piersią...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE