Salceson

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto nie wymaga wielkich umiejętności, zawsze się udaje i wszystkim smakuje.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki oleju
    1,5 szklanki cukru
    6 jajek
    3 szklanki mąki pszennej
    3 łyżeczki sody oczyszczonej
    3 łyżki kakao
    1 kg jabłek

Salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. Olej ucieramy z cukrem. Ciągle miksując, dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę, kakao i sodę oczyszczoną, dokładnie mieszamy. Gdy składniki się połączą, dodajemy jabłka, mieszamy łyżką.
    Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pieczemy godzinę w 170 stopniach C.

Porady

Ciasto można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy