Sałatka z kapusty pekińskiej i marynowanych podgrzybków

0 (0 ocen)

Jako dodatek do drugiego dania

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
    1 słoiczek ćwiartkowy marynowanych podgrzybków
    2 czerwone cebule
    sól, pieprz, cukier oliwa

Sałatka z kapusty pekińskiej i marynowanych podgrzybków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki.
    Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny, żeby się lekko wymoczyły. Następnie ponownie odcedź i pokrój w paseczki. Dodaj do kapusty.
    Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do kapusty.
    Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
    Dodaj sól, cukier, pieprz i oliwę do smaku. Jeszcze raz wymieszaj.
    Zostaw na chwilkę, żeby się przegryzła.

Komentarze

Podobne przepisy