Sałatka z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łodygi selera umyłam dokładnie,oczyściłam z włókien i pokroiłam na drobne kawałki.
2.Dodałam orzechy włoskie, które wcześniej pokruszyłam na mniejsze,ale nie za małe kawałki.
3.Jabłko naturalnie też umyłam,przekroiłam na ćwiartki i wykroiłam gniazdo nasienne. Nie obierałam skórki,bo jej czerwone zabarwienie dodało koloru sałatce
4.Pokrojone w drobną kostkę jabłko skropiłam sokiem z cytryny,a następnie dorzuciłam do selera i orzechów.
5.Wymieszałam jogurt grecki z majonezem i polałam nim sałatkę.
6.Odstawiłam ją na godzinę do lodówki .Po tym czasie ,przystrojoną kawałkami orzechów,podałam bez pieczywa,bo sama w sobie wystarcza na lekki lunch.
Komentarze