Chrupiąca sałatka z selera naciowego z surimi

4.83 (213 ocen)

  • 15 min

Sałatka jest fantastyczną propozycją na szybkie przygotowanie czegoś pysznego dla niespodziewanych gości ..oczywiście pod warunkiem że w lodówce mamy dwa podstawowe produkty..czyli surimi i seler naciowy.

  • 15 min

Składniki:

  • pęczek selera naciowego
    opakowanie paluszków krabowych SURIMI (250g)
    kukurydza konserwowa (puszka 300g)
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki sosu koperkowo-ziołowego np. Knorr (suchego)
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
Wystaw ocenę:

4.83 (213 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Chrupiąca sałatka z selera naciowego z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z surimi i selerem naciowym 1. Seler umyć i pokroić w plasterki. Paluszki krabowe także pokroić w 0.5cm plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy , dodać do selera i surimi
    Majonez rozrzedzić jogurtem lub śmietaną, dodać sos koperkowo-ziołowy i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość dobrze wymieszać i dodać do reszty składników. Sałatkę doprawić solą i pieprzem..Przed podaniem można ją schłodzić.

Porady

Jeżeli nie jesteście fanami czosnku, możecie go pominąć w przepisie...podstawowy przepis skłądał się tylko z dwóch składników, czyli surimi i selera naciowego...w trakcie kolejnych wykonań dochodziły następne składniki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Surimi (paluszki krabowe)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować