Sałatka z fasoli szparagowej

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zielona, wykwintna sałatka zaskoczy niejedno podniebienie

  • 45 min

Składniki:

  • 250 g gotowanej fasolki szparagowej
    1/2 białej cebuli
    mała puszka kiełków
    150 g fety
    2 łyżki pestek słonecznika
    1 łyżka pestek dyni
    2 łyżki oliwy
    łyżka pesto

Sałatka z fasoli szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę pokroić w piórka.
    Ser feta pokroić w kostkę.
    Słonecznik i dynię uprażyć na suchej patelni.

    Wszystkie składniki połączyć.
    Do pesto dolać oliwy - polać sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy