Sałatka tuńczykowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Ta sałatka była pierwszą kulinarną niespodzianką, którą zaskoczył mnie mój mąż (wówczas jeszcze narzeczony).

  • 5 min

Składniki:

  • - 200 ml majonezu
    - 4-5 średnich ogórków kiszonych
    - 1 puszka (około 400g) kukurydzy konserwowej
    - 1 puszka (około 180g) tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    - sól i pieprz (wg uznania)

Sałatka tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroimy w kostkę. Dokładnie odsączamy tuńczyka i kukurydzę.
    Mieszamy wszystkie składniki ze sobą, dodajemy majonez.
    Podajemy udekorowaną.

Porady

Najsmaczniejsza, gdy spędzi kilka godzin w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy