Sałatka tuńczykowa z ryżem

4.5 (193 ocen)

  • 25 min

Smakowała nawet mojemu wybrednemu szwagrowi

  • 25 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 woreczek ryżu
    kawałek białej części pora
    1/2 cebuli
    1 puszka kukurydzy
    3 ogórki kiszone
    4 jajka ugotowane na twardo
    Sos:
    1-2 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 12% lub 18%
    1 łyżka octu
    1/2 łyżki cukru
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka tuńczykowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko. Ostudzić. Jajka, ogórki, por i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka osączyć. Wszystko wymieszać.
    Składniki sosu wymieszać. Połączyć z sałatką. Odstawić na pół godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Por Ryż Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować