Sałatka porowo-pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Łatwa i szybka,dobra na każdą okazję

  • 20 min

Składniki:

  • pół małego pora
    6 dużych pieczarek
    pół puszki groszku konserwowego
    puszka kukurydzy konserwowej
    4 jajka
    sól i pieprz
    majonez(4 łyżki)

Sałatka porowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pieczarki i jajka gotujemy.Groszek i kukurydze odsączamy z wody.Myjemy pora.
    2.Pieczarki ,por, jajka drobno kroimy i łączymy z kukurydzą i groszkiem.
    3.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Do sałatki można dodać również natkę pietruszki lub trochę sera żółtego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy