Sałatka pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sałatka nadaje się dla osób dbających o figurę- zamiast tłustego majonezu zawiera jogurt bałkański.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    6 małych jajek
    300 g sera żółtego
    1 jogurt bałkański
    1/2 pęczka szczypiorku
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1/2 dużego słoika ogórków konserwowych
    1 łyżka margaryny do smażenia
    sól, pieprz i cukier

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce i podsmażyć na łyżce margaryny. Smażyć, aż cała woda z grzybów odparuje. Odstawić do ostygnięcia
  • 2. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki. Jajka ugotować na twardo i posiekać w kostkę. Ogórki również posiekać w kostkę. Całą zieleninę drobno posiekać.
  • 3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać schłodzoną. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy