Sałatka paprykowo – kalarepowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pysznie chrupiąca sałatka.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kalarepa
    1 czerwona papryka
    1 ogórek
    15g kiełków rzodkiewki
    100ml jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    cukier

Sałatka paprykowo – kalarepowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka paprykowo - kalarepowa 1. Kalarepę myjemy, obieramy kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Ogórka myjemy i kroimy w kostkę. Do pokrojonych warzyw dodajemy kiełki, wszystko mieszamy.
  • sałatka paprykowo - kalarepowa 2. Jogurt doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dodajemy do naszej sałatki, mieszamy i wcinamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy