Sałata rzymska z karczochami i serem feta

0 (0 ocen)

  • 20 min

Z przeglądu lodówki powstała taka sałata z dodatkami

  • 20 min

Składniki:

  • sałata rzymska
    kilka pomidorów cherry
    kilka serc karczochów w zalewie ziołowej
    200 g sera feta
    135 g kiełbasy gospodarza z gęsiną
    kiełki rzodkiewki
    Sos :zalewa z karczochów
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka miodu
    1 łyżka octu ryżowego

Sałata rzymska z karczochami i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałata rzymska z karczochami i serem feta 1. Sałatę podzieliłem na liście, opłukałem, osuszyłem. Serca karczochów pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki cherry umyłem, pokroiłem na połówki. Ser pokroiłem w kostkę.
    Kiełbasę również pokroiłem na małe kawałki.
    Przygotowałem sos: kilka łyżek zalewy z karczochów dokładnie wymieszałem z musztardą, miodem i octem.
    Na półmisku rozłożyłem liście sałaty, na nich pozostałe składniki, posypałem kiełkami rzodkiewki, polałem sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy