Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta

1 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowa, grecka sałatka zrobiona z dwóch rodzajów sałaty, sera greckiego feta, rukoli, rzodkiewek, prażonych pestek z dyni i koktajlowych pomidorków.

  • 2 godz.
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałata rzymska 1 szt.
    sałata lodowa połowa
    ser feta grecki 300 g
    rukola 60 g
    rzodkiewki 8 szt.
    pomidorki koktajlowe 22 szt.

    Sos:

    pestki z dyni 60 g
    oliwa z oliwek
    sok z cytryny 1 łyżka
    sól
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie sosu:

    Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.

    Wykonanie sałatki:

    Sałaty rwiemy w kawałki, rukolę rwiemy na połówki, rzodkiewki kroimy w kostkę, pomidorki kroimy w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy, posypujemy prażonymi pestkami z dyni, polewamy sosem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie możemy konsumować.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować