Sajgonki Kasi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Najlepszy przepis na sajgonki jaki znalazłam ( Ale pychota ). Nie wymaga modyfikacji.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
    20 dag kapusty pekińskiej
    4 dymki
    50 dag mielonej wieprzowiny
    3 ząbki czosnku
    1/4 szkl sosu sojowego ciemnego
    0,5 łyżeczki imbiru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka cukru
    0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    12 krążków papieru ryżowego
    olej do smażenia

Sajgonki kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Wrzucić drobno pokrojoną kapustę, pieczarki i dymkę, smażyć 2-3 minuty. Warzywa przełożyć do miski a na olej włożyć mięso i posiekany czosnek. Smażyć 3 minuty, wlać sos sojowy wymieszany z imbirem, papryką, mąką i cukrem. Po 5 minutach ponownie włożyć warzywa.
  • ... 2. Krążki papieru ryżowego przygotować wg przepisu na opakowaniu, nałożyć na nie farsz i złożyć jak krokiety.
  • ... 3. W głębokiej patelni mocno rozgrzać olej. Smażyć na nim sajgonki 3-4 minuty. Gotowe sajgonki osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy