Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety jajeczne. Są one tanie i szybkie w przygotowaniu. Polecam do obiadu lub do pieczywa.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    1 surowe jajko
    1 łyżka serka filadelfia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy