Ryby opiekane w zalewie.

  • wyświetlono: 298 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ta przekąska smakuje na zimno jak i na ciepło.Idealnie pasuje na domowe imprezy.

sajpa23
  • 40min

Składniki

1 kg fileta mintaja
Zalewa:
1/2 kg cebuli
1/2 szkl.oliwy
1 l.wody
1/2 szkl.octu
1/2 szkl. cukru
1 łyżka soli
1 szkl.ketchupu pikantnego
1/2 słoika przecieru pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ryby opiekane w zalewie.

  • 1. Fileta osolić,opanierować i usmażyć.Cebule pokroić i zeszklić na oliwie pod przykryciem.Wodę,ocet,cukier,sól zagotować i dodać ketchup,przecier,liść laurowy,ziele angielskie i pieprz.Połączyć z cebulą jeszcze chwilę pogotować.
    W misce układać na przemian kawałki ryby- zalewa-kawałki ryby itd.do wyczerpania ryby i zalewy.

Porady

Przygotować dzień przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

SZPINAKOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ, KASZĄ ORKISZOWĄ I PIECZARKAMI

Dodane przez: monikaT83

SZPINAKOWE PIEROGI Z KAPUSTĄ, KASZĄ ORKISZOWĄ...

Ciasto jest takie wspaniałe,że...

Mandarynkowy śmietanowiec

Dodane przez: Marusia

Mandarynkowy śmietanowiec

Proste, szybkie, niebanalne ciasto....

GRANOLA W PROSZKU

Dodane przez: monikaT83

GRANOLA W PROSZKU

Pomysł podpatrzony w jednej z książek...

MINI ZAPIEKANKI MAKARONOWE NA ZIELONO

Dodane przez: monikaT83

MINI ZAPIEKANKI MAKARONOWE NA ZIELONO

Zapiekanki są wegetariańskie, ale...

Biała kiełbaska w piwie

Dodane przez: e_lizabeth42

Białe kiełbaski w piwie

Idealny obiad gdy na grilla za...

TARTA WIOSENNA Z BROKUŁEM, KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I JAJKAMI

Dodane przez: monikaT83

TARTA WIOSENNA Z BROKUŁEM, KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ...

Sycąca, a przy tym lekka. Spokojnie...