Ryby opiekane w zalewie.

  • wyświetlono: 312 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ta przekąska smakuje na zimno jak i na ciepło.Idealnie pasuje na domowe imprezy.

sajpa23
  • 40min

Składniki

1 kg fileta mintaja
Zalewa:
1/2 kg cebuli
1/2 szkl.oliwy
1 l.wody
1/2 szkl.octu
1/2 szkl. cukru
1 łyżka soli
1 szkl.ketchupu pikantnego
1/2 słoika przecieru pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ryby opiekane w zalewie.

  • 1. Fileta osolić,opanierować i usmażyć.Cebule pokroić i zeszklić na oliwie pod przykryciem.Wodę,ocet,cukier,sól zagotować i dodać ketchup,przecier,liść laurowy,ziele angielskie i pieprz.Połączyć z cebulą jeszcze chwilę pogotować.
    W misce układać na przemian kawałki ryby- zalewa-kawałki ryby itd.do wyczerpania ryby i zalewy.

Porady

Przygotować dzień przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Ryba w zalewie

Doskonale smakuje na zimno. Podawaj...

Ryba w zalewie z ogórkami i kukurydzą

Dodane przez: PolskaGotuje

Ryba w zalewie pomidorowej z ogórkami i kukurydzą

Po rybę w zalewie pomidorowej,...

śledzie smażone w zalewie octowej

Dodane przez: duszek

ŚLEDZIE SMAŻONE W ZALEWIE OCTOWEJ

Śledzia mogę jeść zawsze i w każdej...

karp w zalewie octowej

Dodane przez: magda28

Karp w zalewie octowej

Mąż uwielbia łowić ryby, ale smażone...

Klopsiki w occie

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Klopsy w zalewie octowej

Bardzo lubię potrawy z zalewy octowej,...

Schab gotowany w zalewie

Dodane przez: weronika_m

Schab gotowany w zalewie

Aromatyczny schab gotowany w zalewie...