Rybne klopsiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew, seler, por pokroić i włożyć do garnka, gotować aż warzywa będą miękkie. W trakcie filet zmielić 2 lub 3 razy. Bułkę namoczyć w mleku.
Do po mielonej ryby dodać sok wyciśnięty z cytryny, bułkę odciśniętą w mleku, garść natki pietruszki,drobno pokrojoną cebulę, jajko. Dla zagęszczenia masy można dodać bułkę tartą. Wszystko razem wymieszać, uformować klopsiki. Bezpośrednio przed włożeniem do wywaru obtoczyć w mące. Gotować ok 15 min. do wypłynięcia.Przełożyć na półmisek. Żelatynę zrobić według przepisu na opakowaniu, Wlać ją do wywaru, poczekać do ostygnięcia a następnie zalać nią klopsiki. Wstawić do lodówki.
Komentarze