Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Propozycja na piątkowy obiadek.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg fileta rybnego
    • Mąka do obtoczenia
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pomysł na rybę w sosie śmietankowo koperkowym
    • Brokuł

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
    Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • ryba 2. Następnie układamy w naczyniu.
  • brokuł 3. Na rybę wykładamy brokuł, podzielony na małe różyczki.
  • sos 4. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.
  • ryba 5. Sosem polewamy warzywa.
    Można posypać jeszcze koperkiem.
    Rybka gotowa. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy