Ryba w koperkowym sosie

4.5 (150 ocen)

  • 40 min

Odkąd jestem mamą 5- miesięcznego Mikołaja cenię przepisy na dania, których wykonanie nie zajmuje dużo czasu

  • 40 min

Składniki:

  • * 50 dag filetów z ryby

    * sól, pieprz

    * mąka do obtoczenia

    * tłuszcz do smażenia

    * 2 pęczki koperku

    * 20 dag żółtego sera

    * szklanka kremówki

    * łyżka masła do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w koperkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor. Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i ser mieszamy z kremówką. Zalewamy rybę. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować