Ryba w lekkim sosie koperkowym

4.5 (151 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealne danie na piątkowy obiad

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg filetów z ulubionej ryby
    20 dkg pieczarek
    1/2 pora
    2 łyżki posiekanego koperku
    1/2 szklanki białego wina
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    przyprawa do ryb
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w lekkim sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić w kostkę i obsypać przyprawą. Pora pokroić drobno i zeszklić na średnio rozgrzanym oleju. Do pora dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć aż grzyby puszczą sok. Posypać solą i pieprzem. Dodać rybę, podlać winem i posypać koperkiem. Kiedy wino odparuje wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną i gotować całość 5 minut. Doprawić do smaku. Podawać np. z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować