Ryba w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

Ta ryba każdemu zasmakuje.

Składniki:

  • 1 kg filetów PANGA
    3 duże cebule
    1 słoik korniszonów
    1 słoik papryki konserwowej
    ZALEWA
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki oleju
    7 łyżek cukru
    8 łyżek octu
    7 liści laurowych
    13 ziarenek ziela angielskiego
    1 mały ketchup łagodny
    1 przecier pomidorowy

Ryba w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju w dowolnej panierce.
    Natomiast cebulę, paprykę i ogórki kroimy w kostkę i dusimy na złoty kolor na oleju. Na dnie naczynia układamy kawałki ryby na to warzywa z patelni. Polewamy zalewą(zalewę gotujemy ze wszystkich składników, studzimy i zalewamy całość)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy