Pyszna rybka w aromatycznym sosie z suszonych pomidorów, która smakuje całej mojej rodzinie
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
70 dag filetu z ryby np. sola
1 mała cebula
słoik suszonych pomidorów w oleju( 220 g)
250 ml śmietany kremówki 30%
szczypta ziół prowansalskich
szczypta słodkiej papryki
sól, pieprz
olej do smażenia
Ryba w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy solą, pieprzem i obsmażamy z obu stron. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Suszone pomidory odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Zmiksowane pomidory mieszamy z cebulą i chwilę podsmażamy. Wlewamy śmietanę, doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Do sosu przekładamy podsmażoną rybę i jeszcze chwilę gotujemy.
Komentarze