Rurki z sosem truskawkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smak truskawek w zimowe popołudnie przypomni nam lato.

Składniki:

  • kisiel truskawkowy
    30 dag makaronu rurki
    1 litr kompotu truskawkowego z owocami
    2-3 łyżki śmietanki

Rurki z sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rurki z sosem truskawkowym 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
  • Rurki z sosem truskawkowym 2. Kompot wraz z owocami zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając. Kisiel rozrabiamy z 200 ml zimnej wody. Mieszając, wlewamy do gotującego się kompotu. Gotujemy jeszcze chwilę, aż zacznie gęstnieć. Polewamy
    makaron. Ozdabiamy kleksem śmietanki.


    Do przygotowania potrawy można użyć kompotu wiśniowego i kisielu o tym samym smaku. Owocowy sos można dosłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy