Rożki z salami z farszem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pikantna kiełbaska z łagodnym farszem. Smakowita przystawka, na przykład na spotkanie z przyjaciółmi i rodziną.

  • 30 min

Składniki:

  • zestaw b
    a)składnik podstawowy z zestawu
    •Serek śmietankowy-100 gram.
    •3 łyżki ciecierzycy
    •1 suszony pomidor
    b)składnik podstawowy dodatkowy
    •18 plasterków salami( wędliny).
    c)składnik roboczy
    •1 łyżka zielonego groszku
    •łyżka majonezu
    .ząbek czosnku
    •sól i pieprz
    d)dekoracja
    •koperek

Rożki z salami z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zielony groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, przekładamy na sitko,przelewamy zimną wodą. Studzimy. Do miski wkładamy ciecierzycę, serek, majonez, pokrojony czosnek, blendujemy.

    Do masy dodajemy sól, pieprz i zielony groszek. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki.

    Z salami składamy rożki ( na jeden rożek, 2 plasterki) i wypełniamy przygotowaną masą za pomocą szprycy.

    Na talerzu dekorujemy suszonym pomidorem i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy