Rożki z szynki z farszem

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Wielkanocne rożki z szynki z farszem z jaj, kremem dijonnaise i chrzanem będą doskonałą ozdobą Wielkanocnego stołu.

  • 15 min

Składniki:

  • 12 plastrów szynki gotowanej
    6 jajek
    2 łyżki kremu dijonaisse Maille
    2 łyżeczki chrzanu
    1/2 pęczku szczypiorku
    1 pomidor
    kiełki rzodkiewki
    12 szt. długiego, cienkiego szczypiorku
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy świeżo mielony
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rożki z szynki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo 8 minut od zgotowania, studzimy. Do misy robota przekładamy obrane jajka i miksujemy, dodajemy 2 łyżki kremu dijonnaise, który jest oryginalnym francuskim sosem, który łączy łagodny smak majonezu z wyraźnym smakiem musztardy Dijon, dodajemy również 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i kolorowym pieprzem wg uznania Mieszamy łyżką. Masę przekładamy do szprycy. Zwijamy 12 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniamy masą, przewiązujemy w połowie szczypiorkiem. Na talerzu układamy rożki szynki i dekorujemy połówkami pomidorów i kiełkami rzodkiewki.

Porady

Do przewiązania szynki stosujemy długi cienki szczypiorek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować