Rozgrzewająca zupa gulaszowa-działkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sam fakt zrobienia tej potrawy na działce jest już przygodą ,a jak smakuje pod gołym niebem !

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dkg.mięsa wieprzowego II klasy (2,3zł) , 1 cebula,3 ziemniaki,liść laurowy 2szt. ,4 ziela angielskie,4 ząbki czosnku,opakowanie przyprawy do gulaszu,1 kostka rosołowa warzywna,pieprz ,3/4 l. wody, 4 łyżki oleju i po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej.

Rozgrzewająca zupa gulaszowa-działkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję na małą kostkę, mięso na większą.W jednym garnku podsmażam cebulę i po chwili dodaję mięsko obwicie posypując przyprawą do gulaszu i posiekanym czosnkiem .Podsmażam chwil kilka mieszając od czasu do czasu.W innym garnku gotuję ziemniaki też pokrojone w kostkę.Jak mięsko zmięknie dolewam wody,dodaję liść i ziele i gotuję jakieś 10 min.Po tym czasie dodaję ziemniaki ,chwilę gotuję i dodaję obie papryki i mieszam i smakuję i jest pyszne i rozgrzewające.Wszystko gotuję na żarze ogniskowym lub na kocherze spirytusowym lub na palniku butli turystycznej( trwa to ciut dłużej ) .Do tego herbata z świeżych liści mięty.... Mniam !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy