pierś z indyka, 1 sztuka
masło, 150g
ser żółty, 200g
konfitura z jarzębiny po 1/2 łyżeczki na plaster mięsa
jajko, 2 sztuki
bułka tarta, do panierowania
sól, pieprz, papryka mielona,curry do smaku
tłuszcz, do smażenia
nici lub wykałaczki
Rolady z piersi indyczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.pierś z indyka umyć, pokroić na plastry i wysuszyć po czym
każdy plaster rozbić tłuczkiem do mięsa i natrzeć przyprawami
2.na każdym plastrze położyć kawałek masła,słupek sera żółtego i 1/2 łyżeczki konfitury z jarzębiny
konfitura z jarzębiny zrobiona w/g przepisu:
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-jarzebiny-do-miesa-na-ostro-5
3.zwinąć mięso w roladkę i obwiązać nićmi lub spiąć wykałaczkami
4.panierować roladki w roztrzepanych jajkach i bułce tartej
i
5.smażyć na tłuszczu do miękkości, obracając co jakiś czas
po upieczeniu zdjąć delikatnie nici lub wykałaczk
Komentarze