Rolady z piersi indyczej

0 (0 ocen)

  • 45 min

smaczne danie obiadowe

  • 45 min

Składniki:

  • pierś z indyka, 1 sztuka
    masło, 150g
    ser żółty, 200g
    konfitura z jarzębiny po 1/2 łyżeczki na plaster mięsa
    jajko, 2 sztuki
    bułka tarta, do panierowania
    sól, pieprz, papryka mielona,curry do smaku
    tłuszcz, do smażenia
    nici lub wykałaczki

Rolady z piersi indyczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1sjw57g 1. pierś z indyka umyć, pokroić na plastry i wysuszyć po czym
    każdy plaster rozbić tłuczkiem do mięsa i natrzeć przyprawami
  • image-08af8wf 2. na każdym plastrze położyć kawałek masła,słupek sera żółtego i 1/2 łyżeczki konfitury z jarzębiny
    konfitura z jarzębiny zrobiona w/g przepisu:
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-jarzebiny-do-miesa-na-ostro-5
  • 3. zwinąć mięso w roladkę i obwiązać nićmi lub spiąć wykałaczkami
  • 4. panierować roladki w roztrzepanych jajkach i bułce tartej
    i
  • 5. smażyć na tłuszczu do miękkości, obracając co jakiś czas
    po upieczeniu zdjąć delikatnie nici lub wykałaczk

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy