Roladki z karczku i mięsa drobiowego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Takie mieszane roladki to świetny sposób na niedzielny obiad,połączenia karczku i kurczaka mile zaskoczy Twoich domowników.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 plastrów karczku
    3 filety kurczaka
    200 g mrożonego szpinaku
    1 kulka mozzarelli(220 g)
    2 ząbki czosnku
    musztarda
    sól
    pieprz

Roladki z karczku i mięsa drobiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karczku umyć,osuszyć,cienko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
    Filety kurczaka umyć,osuszyć,przeciąć na połowę,cienko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Szpinak rozmrozić,dobrze odcisnąć z wody,dodać do niego starty ser mozzarella,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku,wymieszać.
  • 3. Każdy rozbity plaster karczku posmarować cienko musztardą,następnie położyć na nim rozbitego fileta kurczaka oraz porcję masy szpinakowej,całość zwinąć w roladę.Roladki zawinąć w folię aluminiową,ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy