Roladki z karczku i mięsa drobiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry karczku umyć,osuszyć,cienko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Filety kurczaka umyć,osuszyć,przeciąć na połowę,cienko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
2.Szpinak rozmrozić,dobrze odcisnąć z wody,dodać do niego starty ser mozzarella,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku,wymieszać.
3.Każdy rozbity plaster karczku posmarować cienko musztardą,następnie położyć na nim rozbitego fileta kurczaka oraz porcję masy szpinakowej,całość zwinąć w roladę.Roladki zawinąć w folię aluminiową,ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 60 minut.
Komentarze