4.5 (189 ocen)
Porady
Rozbijanie mięsa: Na desce ułożyć płat folii spożywczej kolejno położyć pierś z kurczaka lub schab a następnie ponownie kawałek folii spożywczej, dzięki temu w ten sposób rozbijane mięso tłuczkiem dużo łatwiej będzie nam rozbić, a co najważniejsze nie będzie poszarpane. W zależności od upodobania sos można zabielić śmietaną: 2 łyżeczki mąki, 2-3 łyżeczki śmietany. Makę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, dodać śmietanę i szczyptę soli, wymieszać, wlać troszkę sosu w celu zahartowania. Wlać do całości sosu, zagotować. Przyprawa Oma - Śląska przyprawa do potraw mięsnych i sosów. Mieszanka przyprawowa do potraw mięsnych i sosów. Ślaska Oma jest tak jak każda babcia, wyjątkowa i niezastąpiona. Dzięki oryginalnej kompozycji 12 ziół i warzyw jest znakomitym dodatkiem do dań mięsnych i sosów. Składniki: sól, czosnek, gorczyca, cebula, ekstrakt drożdżowy, papryka słodka, pieprz, kolendra, kminek, majeranek, ziele angielskie, tymianek, ostryż, liść laurowy.
Komentarze