Roladki z kabanosem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mięsko w mięsie :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    2 kabanosy
    6 plasterków sera
    kawałek papryki konserwowej
    ajwar ostry
    do panierowania:
    jajko
    sól, słodka papryka, zioła prowansalskie
    bułka tarta

Roladki z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić i każdy posmarować połową łyżeczki ajvaru. Na to ułożyć ser, po kawałku papryki i kabanosa.
    Jajko roztrzepać z przyprawami i łyżeczką ajvaru. Roladki panierować w jajku i bułce i smażyc na rozgrzanym oleju na słoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy