Roladki schabowe z nadzieniem dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry mięsa schabowego rozbić na cienkie plasterki, natrzeć solą i pieprzem, skropić olejem - zwinąć luźno i odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Kawałki dyni pokroić w drobną kostkę, rozwinąć plastry schabowe i ułożyć na nich po kilka kawałków dyni, zwinąć ciasno i obwiązać nićmi lub spiąć wykałaczkami. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i dusić do miękkości. Podawać gorące z gruszkami z syropu z ciemnym pieczywem lub ziemniakami. Dodatkowo udekorować mrożoną aronią.
Porady
Do gruszek można dodać zamiast mrożonej aronii żurawinę ze słoiczka.
Komentarze