Roladki schabowe z ćwikłą z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki zetrzeć na tarce na puree. Do startych buraczków dodać chrzan i dokładnie wymieszać, ilość chrzanu wedle uznania zależy jak lubimy ostre. Schab rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Następnie buraczkowo-chrzanowym puree posmarować przygotowane plastry schabu. Potem mięsko zwinąć w roladkę, można spiąć wykałaczką aby nie rozwijało się przy smażeniu. Następnie roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec pod przykryciem 20 - 30 min.
Porady
Ja do tego dania użyłam buraczków z chrzanem własnej roboty ze słoiczka :
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/buraczki-z-chrzanem-14
Komentarze