Roladki schabowe z brukselką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Inna wersja roladek z bardzo smaczną brukselką, nie tylko ładnie wyglądają ale szybko znikają.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Kilka brukselek
    • 1/3 opakowania sera feta
    • Bułka tarta do panierki
    • Jajko
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól

Roladki schabowe z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • brukselka 1. Brukselki gotujemy w osolonej wodzie.
  • schab 2. Schab kroimy plastry, następnie rozbijamy.
  • pieprz 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • brukselka 4. Na każdy kawałek mięsa układamy po dwie brukselki a po środku umieszczamy kawałek sera Feta.
  • roladki 5. Zwijamy ciasno roladki.
  • jajko 6. Obtaczamy w roztrzepanym widelcem jajku.
  • bułka tarta 7. Panierujemy w bułce tartej.
  • roladki 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 9. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy