Roladki indycze z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Roladki indycze z nutą słodkości.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Kotlety z indyka 4 szt.
    Żurawina 10 dag
    Miód 4 łyżki
    Tymianek suszony 1 łyżka
    Kolendra mielona ½ łyżeczki
    Migdały mielone1 łyżka
    Czosnek 1 ząbek
    Ser żółty 4 plasterki
    Bułka tarta 4 łyżki
    Masło 1 łyżka
    Olej 2 łyżki
    Sól do smaku

Roladki indycze z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Żurawinę rozgotować z miodem, tymiankiem i kolendrą, po czym zagęścić mielonymi migdałami. Czosnek obrać, zmiażdżyć i natrzeć przygotowane mięso, posolić i lekko rozbić. Na kotletach ułożyć po plasterku sera, i po porcji przygotowanej żurawiny. Zrolować, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 10 minut. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. SMACZNEGO.

Komentarze

Podobne przepisy